, ,

CICLE | Retorn al futur. Converses dos a dos en l’era digital

Des d’El Telèfon Vermell tenim boníssimes notícies! Estrenem Retorn al futur, el nostre particular cicle de conferències-debat on combinem història i actualitat. A cada sessió, dues conferències breus i un diàleg a càrrec d’historiadors, activistes i gent que en sap molt per donar-nos a conèixer un còctel perfecte de fets històrics oblidats i dinàmiques polítiques i socials actuals. El nostre objectiu és que tot es converteixi en acció transformadora i estem convençudes que, per a la subversió, el coneixement històric és tan potent com la imaginació. Comencem amb dues sessions de traca.

|

El cicle Retorn al futur. Converses dos a dos en l’era digital començarà el 13 de desembre amb Goebbels & Tik Tok, una sessió sobre política, guerra i propaganda que anirà a càrrec de l’historiador de la comunicació José María Perceval i el col·lectiu antifeixista brilli-brilli Proyecto UNA. I el 20 de desembre seguirem amb Sardà Salvany & HazteOir, sessió dedicada a l’ultradreta, les lluites culturals i els mitjans on intervindran l’historiador de l’economia i l’anarquisme Eduard Masjuan i l’activista feminista i antiracista Almudena Rodríguez. Reserveu dates!

Amb el cicle Retorn al futur, a més a més, El Telèfon Vermell s’estrena en format analògic! Primera ocasió per presentar el projecte en directe i veure’ns les cares. Veniu, que hi haurà regalet!

Goebbels & Tik Tok. Dels orígens de la propaganda d’estat a la massacre de Gaza: qui i com es construeix la manipulació informativa
Amb José María Perceval i Proyecto UNA
Dimecres 13 de desembre a les 19 h
Espai Culturista Sendak, c/ Grassot, 42 (Barcelona, L4 Joanic, L5 Verdaguer)

Sardà Salvany & HazteOir. De l’integrisme catòlic del segle XIX a la trama ultra digital: objectius i estratègies comunicatives de dos moments històrics
Amb Eduard Masjuan i Almudena Rodríguez
Dimecres 20 de desembre a les 19 h
Espai Jove La Fontana (sala d’actes Teresa Claramunt), c/ Gran de Gràcia, 190 (Barcelona, L3 Fontana)

Retorn al futur és un cicle que rep el suport financer de l’Ajuntament de Barcelona – Institut de Cultura. Segurament mai podrem agraïr-los prou haver-nos introduït, tràmit rere tràmit, en l’increïble infern de les subvencions. Si venen tantes persones com hores ens hem passat fent burocràcia digital, serà un autèntic triomf.