Qui som

El Telèfon Vermell és un espai sobre comunicació i poder. Posem el focus allí on conflueixen les tecnologies, la informació i les relacions de poder d’ahir i d’avui.

La comunicació i les seves tecnologies han estat sempre clau en el desenvolupament de les societats i les estructures de poder. El coneixement i la propietat dels mitjans i les tècniques de comunicació estan lligats al control dels pensaments, les emocions i les accions individuals i col·lectius. Els poders ho saben i els contrapoders ho aprenen. Des de l’escriptura i la impremta fins a les telecomunicacions i internet… cada revolució tecnològica s’ha interpretat com una oportunitat de democratització de la comunicació i les consciències. Però la història ha demostrat que aquells que ostenten el poder són més ràpids. També en l’era digital.

D’aquí sorgeix El Telèfon Vermell, un espai de reflexió, recerca, divulgació i acció crítiques al voltant de les relacions entre comunicació i poder que neix de la doble constatació que la revolució tecnològica digital ha implicat un salt qualitatiu en aquest binomi i que, per a la subversió, el coneixement històric és tan potent com la imaginació. Per això difonem amb rigor i profunditat però al mateix temps amb un estil didàctic, senzill i amè aquells temes on conflueixen, ja sigui al llarg de la història com en l’actualitat, la comunicació, les tecnologies i les dinàmiques de poder.

Som la Carol Porta, la Cecilia Bayo, el Dioni Porta, el Jordi Sans, la Luz Verdaguer, la Marga Julià i el Pepon Meneses, un grup heterogeni de gent que des de la ciutat de Barcelona treballem en el projecte comú d’assenyalar les relacions entre comunicació i poder d’ahir i d’avui com un dels grans reptes de la contemporaneïtat. El nostre objectiu és que aquesta reflexió esdevingui acció transformadora.

Pots contactar amb nosaltres a digui@eltelefonvermell.net.
Pots trobar les diferents formes d’estar al dia del que publiquem i de seguir-nos aquí.