, , ,

VÍDEO | Sardà Salvany & HazteOir. De l’integrisme catòlic del segle XIX a la trama ultra digital: objectius i estratègies comunicatives de dos moments històrics

Vídeo de la xerrada Sardà Salvany & HazteOir, la segona conversa del cicle de conferències Retorn al Futur on contraposem història i actualitat. Aquesta segona sessió està dedicada als fonamentalismes conservadors i, en ella, l’historiador de l’economia i l’anarquisme Eduard Masjuan ens introdueix al conservadorisme catòlic antiliberal de finals del segle XIX i les seves aliances econòmiques i eines comunicatives. Per la seva part, l’Almudena Rodríguez, coordinadora d’incidència política internacional a L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, aborda la trama ultraconservadora actual contra els drets humans, incidint especialment en les eines comunicatives que utilitza, l’agenda econòmica que té al darrera i la seva especial focalització en contra els drets sexuals i reproductius.

|

Sardà Salvany & HazteOir. De l’integrisme catòlic del segle XIX a la trama ultra digital: objectius i estratègies comunicatives de dos moments històrics
Amb Eduard Masjuan i Almudena Rodríguez
Data: dimecres 20 de desembre de 2023
Hora: 19 h
Lloc: Espai Jove La Fontana (sala d’actes Teresa Claramunt)
Adreça: c/ Gran de Gràcia, 190 (Barcelona, L3 Fontana)
Cicle: Retorn al futur. Converses dos a dos en l’era digital
Organitza: El Telèfon Vermell
Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona – Institut de Cultura de Barcelona
Col·labora: Espai Jove La Fontana

Retorn al Futur. Converses dos a dos en l’era digital

Eduard Masjuan és membre del Centre d’Estudis d’Història Econòmica Jordi Nadal de la Universitat de Barcelona. Investigador i doctor en història econòmica per la Universitat Autònoma de Barcelona (1998), és autor de diversos llibres i múltiples articles científics sobre anarquisme, ecologisme, història de l’urbanisme, demografia històrica i història de la cultura obrera autodidacta. És autor, entre d’altres, dels llibres Medis obrers i innovació cultural a Sabadell (1900-1939) (Universitat Autònoma de Barcelona, 2006) i La ecología humana en el anarquismo ibérico: urbanismo “orgánico” o ecológico, neomalthusianismo y naturismo social (Icaria, 2000).

Almudena Rodríguez és coordinadora d’incidència política internacional a L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius i sòcia organitzadora del Women’s Major Group per Europa i Àsia Central. Feminista interseccional i antiracista, ha centrat la seva trajectòria professional i activista a garantir els drets sexuals i reproductius de les dones en totes les seves diversitats i de la població LGTBIQ+,  tant a escala local com global. Llicenciada en Història, màster en Drets Fonamentals, formada en Dret Internacional dels Drets Humans, i postgraduada en Violències masclistes, és coautora, juntament amb Unai Gil Farré, de l’informe Ofensiva fonamentalista a la democràcia. Defensores de DSiR confrontant als grups i polítiques antigènere (L’Associació Drets Sexuals i Reproductius i Agència Catalana de Cooperació Internacional, 2021).

Modera la sessió el Jordi Sans, membre d’El Telèfon Vermell.