,

EXPOSICIÓ | Traços d’Orient: imatges, objectes i cal·ligrafies d’Àsia

L’alfabet llatí, l’escriptura de dalt a baix i d’esquerra a dreta i el llibre tipus codex com a suport bàsic estan tan estesos que semblen universals però, òbviament, no ho són. La Imprenta Municipal – Artes del Libro de Madrid resitua i relativitza la tradició gràfica i cal·ligràfica occidental amb una exposició que mostra diferents cultures visuals i escrites independents de la nostra tradició: la Xina, Corea, el Japó, Birmània, l’Índia, Nepal, Tibet, Aràbia, Turquia i el Magreb. Pot visitar-se fins el 15 d’octubre.

|

A través de les cinc seccions que la componen la mostra, es fa un recorregut pel món de la cal·ligrafia i de la imatge, els diferents útils d’escriptura i ex libris i postals. La mostra aborda diversos idiomes (sànscrit, urdu, pali, mandarí, coreà, japonès, àrab, persa i turc), escriptures i cal·ligrafies diferents (de dreta a esquerra i de dalt a baix, amb pàgines invertides), ‘llibres’ de suports i formes diferents (fusta, fulla de palma, paper d’arròs i paper de bambú), diversitat d’útils d’escriptura (pinzells, càlams, tintes xineses, laques, tinters de totes les formes, materials i grandàries) i motius religiosos i culturals d’origens diversos, com els déus i profetes Buda, Al·là i Mahoma.

Entre les peces de la mostra, a més d’eines i suports vinculats a les diferents cultures asiàtiques i africanes, destaquen obres com sis miniatures mogoles o els llibres d’oració realitzats sobre fulla de palma.

Traços d’Orient: imatges, objectes i cal·ligrafies d’Àsia
Dates: 22/06/2023-15/10/2023
Lloc: Imprenta Municipal – Artes del Libro.
Adreça: c/ Concepción Jerónima, 15 (Madrid, Espanya; metro: Tirso de Molina).
Precio: gratuito.
Inscripcions visites guiades: visites guiades al setembre i octubre. Horaris: dj 11:30 h, dt 17 h, primer ds de mes 12 h. Reserves al formulari web.
Web: fitxa Traços d’Orient.

Detall de la mostra. Font: Museos Municipales de Madrid @museosdemadrid.